Εθνεγερσία, Παλιγγενεσία και Πατρίδα

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
 
Επιτρέψτε με να εκφράσω κάτι, το οποίο είναι χρήσιμο και πολύ ουσιώδες:
 
Η συναισθηματική νοημοσύνη οδηγεί εις την ενσυναίσθηση με την οποία γινόμαστε καλύτεροι, υγιείς και ψυχικά σκεπτόμενοι υπεύθυνοι άνθρωποι. Για αυτό για την προστασία της Δημοκρατίας και της Πατρίδος, το να είναι ένας ακομμάτιστος, είναι εις την πραγματικότητα η πιο επιτυχημένη θέση. Που σημαίνει, ότι για να κατανοήσεις την Δημιουργία, πρέπει να γίνεις ο ίδιος Δημιουργός. Ομως η ευημερία ενός Λαού δεν εξαρτάται μόνο απο το είδος του Πολιτεύματος, αλλά κυρίως απο τον ΗΘΟΣ των Κυβερνώντων και μετά απο το πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο ενός Λαού.
 
Καταδικαστέες είναι όμως οι αυθαίρετες ενέργειες και πράξεις εκείνων, οι οποίοι προσβάλλουν την ενσυναίσθηση, την νοημοσύνη, την νομιμότητα, την αξιοπρέπεια, την ειρήνη, την γαλήνη, την ζωή των άλλων και των πολλών, αυτής της Κοινωνίας. Εδώ όμως και πολλές δεκαετίες ο Ελληνικός Λαός και η Δημοκρατία συνθλίβονται από την μακροχρόνια κλιμάκωση της οξυτάτης, δηλητηριώδους, διχαστικής αντιπαράθεσης των Πολιτικών Κομμάτων Εξουσίας, τα οποία μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια ΒΑΣΤΙΛΗ.
 
Αυτή είναι, δυστυχώς, η οδυνηρή πραγματικότητα. Οταν στραβώσει όμως κάτι, δεν ξεστραβώνει με καμία δύναμη του κόσμου. Εαν όμως αγαπάμε πραγματικά τον εαυτό μας, την ζωή μας, αλλά και την Πατρίδα μας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πολύ βαθιά όλα αυτά, και τότε μόνο υπάρχει ελπίδα για μια έκρηξη, όπως εκείνη του 1789.
 
Ο Ludwig Josef Johann Wittgenstein (1889-1951) είπε: Τα όρια της γλώσσας μου ορίζουν τα όρια του Κόσμου μου!
 
Ο Arthur Schopenhauer (1788-1860) είπε: «Εκείνο που οι άνθρωποι ονομάζουν μοίρα, εις την ουσία είναι ένα σύνολο ανοησιών που έκαναν», και προσθέτω ότι:
συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν αυτές ή να κάνουν και νέες και χειρότερες!
 
Ο Albert Einstein(1879-1955) είπε: «Παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα».
 
Ο δε Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) είπε: «Όταν δύο άνθρωποι μαλώνουν, φταίει αυτός που είναι πιο έξυπνος».
 
Ο Λυσίας (Αθηναίος Ρήτορας 459-377 π.Χ.) είπε: «Πολλές φορές, αν και έχουμε Ειρήνη, πολιορκούμαστε όχι από εχθρούς, αλλά από εμπόρους».
 
Για αυτό, ενώ οι Αγωνιστές του 1821 απελευθέρωσαν την Ελλάδα, εμείς τώρα αδυνατούμε να την σώσουμε, διότι το 1821 είχαμε μόνο τον Αγώνα της Εθνεγερσίας.
Ευθύς μετά και έως σήμερα που έμεινε όμως η Παλιγγενεσία; Η Ηθική είναι βαθιά έμφυτη πράξη, η δε Αγάπη προς την Πατρίδα είναι πράξη Ελευθερίας.
 
Σας ευχαριστώ!
 
Με εκτίμηση και σεβασμό,
 
Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια