Θορυβημένη η Μόσχα σχετικά με την ικανότητα πυρηνικής επίθεσης των F-16 που θα δοθούν στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι η χώρα του πρέπει να έχει κατά νου πως τα μαχητικά F-16, τα οποία η Δύση πρόκειται να παραδώσει στην Ουκρανία, σχεδιάστηκαν με ικανότητα πυρηνικής επίθεσης. 

"Οτιδήποτε μπορεί να περιμένει κανείς από τους ηγέτες των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών. Το αποδεικνύουν ήδη όταν, μετά τα προηγμένα όπλα μεγάλης εμβέλειας και άρματα μάχης, τώρα ετοιμάζουν σοβαρά F-16. Μερικοί λένε ότι πρόκειται να σχηματιστούν δύο μοίρες, άλλοι λένε πως θα γίνουν οκτώ. Ετοιμάζονται να συνεχίσουν να κλιμακώνουν τον πόλεμο που εξαπολύθηκε εναντίον μας», δήλωσε.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε σχετικά με τα F-16 ότι:

«Γίνεται πολύς λόγος για το από πού θα απογειωθούν αυτά τα αεροσκάφη. Οι ένοπλες δυνάμεις μας και το Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων το κατανοούν τέλεια και το αναφέρουν στον ανώτατο γενικό διοικητή. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι μία από τις τροποποιήσεις του F-16 έχει τη δυνατότητα να εξαπολύει πυρηνικά όπλα. Αν δεν το καταλαβαίνουν αυτό, τότε είναι άχρηστοι ως στρατιωτικοί στρατηγοί και σχεδιαστές».

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών συμπίπτουν με αυτές του Ουκρανού υπουργού Άμυνας Alexey Reznikov που επιβεβαιώνει ότι τα F-16 δεν θα μπορέσουν να συμβάλουν σε επιθέσεις που ξεκίνησε πρόσφατα το Κίεβο κατά των ρωσικών θέσεων.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια