Μεγάλη αμηχανία για την Κίνα: Εντοπίστηκαν μεγάλες ρωγμές στο νεότερο κινεζικό αεροπλανοφόρο «Fujian»

Freepen.gr - Σημαντικό πρόβλημα προέκυψε με το τρίτο και νεότευκτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, το Fujian, στο οποίο δημιουργήθηκε μεγάλες ρωγμές στο κατάστρωμά του. Αυτό το περιστατικό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για το κινεζικό ναυτικό, το οποίο εργάζεται ενεργά για την επέκταση του στόλου των αεροπλανοφόρων του.

Ωστόσο όπως σημειώνει το defense-arabic.com, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα με κινεζικά αεροπλανοφόρα. Το 2021, παρόμοια κατάσταση συνέβη με το δεύτερο κινεζικό αεροπλανοφόρο «Shandong». Στην επιφάνειά του ανακαλύφθηκε μια μεγάλη ρωγμή, η οποία εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ποιότητα κατασκευής και χρήσης των υλικών.

Μοναδική εξαίρεση είναι το πρώτο κινεζικό αεροπλανοφόρο «Liaoning», που ήταν στο παρελθόν το σοβιετικό «Varyag». Το κύτος αυτού του πλοίου, όλα τα χρόνια λειτουργίας του, δεν έχει υποστεί προβλήματα, επιβεβαιώνοντας τα υψηλά πρότυπα που χρησιμοποιήθηκαν στην αρχική του κατασκευή.

Αυτά τα περιστατικά εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την τεχνική αξιοπιστία και ασφάλεια των νεότερων αεροπλανοφόρων της Κίνας. Ίσως αυτά τα προβλήματα σχετίζονται με την ταχεία επέκταση του κινεζικού στόλου και τον γρήγορο ρυθμό ναυπήγησης νέων πλοίων.

Φωτογραφίες:από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια