Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ (8-7-2023 και 9-7-2023)

Δελτίο Τύπου:
Μυστική διπλωματία της ΝΔ στο ΝΑΤΟ εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων;
 
Την τελευταία εβδομάδα προβάλλεται ευρέως στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πρόταση των ΗΠΑ που προβλέπει διπλή ονομασία για τα Στενά, κατά παράβαση των προβλέψεων της Συνθήκης του Μοντραί (Ιούλιος 1936) και απαλοιφή της ονομασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στους περιοχικούς χάρτες του ΝΑΤΟ, προκειμένου αυτή να περιγράφεται με «συντεταγμένες». 
 
Η πρακτική αυτή προσανατολίζεται στην ψυχολογική προετοιμασία του ελληνικού λαού για νέες παραχωρήσεις και πριν την επερχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους, την 11η-12η Ιουλίου 2023. 
 
Στο πλαίσιο αυτό -και με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες- η Ελλάδα σε επίπεδο Μόνιμης Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, υπό τις οδηγίες του ΥΠ.ΕΞ, έχει αποδεχθεί, σιωπηρά, την πρόταση μετονομασίας (ή χρήσεως διπλής ονομασίας) των Στενών Δαρδανελλίων και Βοσπόρου, σε «Τουρκικά Στενά» (Turkish Straits), γεγονός το οποίο η ελληνική εξωτερική πολιτική απέτρεπε επί δεκαετίες. Επιπλέον, φαίνεται ότι έχει αποδεχθεί την μη αναφορά της Κύπρου ως χώρας σε ασκήσεις ΝΑΤΟ, αλλά την αναφορά της μόνο με «συνταγμένες». Και οι δύο πιθανολογούμενες αποφάσεις, εάν ευσταθούν, δύνανται να αναιρεθούν μόνο με παρέμβαση του Πρωθυπουργού (veto) πριν την Σύνοδο Κορυφής των κρατών μελών ΝΑΤΟ.
 
Τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός είναι πρώτον, ότι αποδοχή διπλής ονομασίας για τα «Στενά» θα οδηγήσει στην ακύρωση κατ’ ουσίαν της Συνθήκης του Μοντραί. Δεύτερον, η μη αναγραφή της Κύπρου ως χώρας, την μετατρέπει σε απλό «χώρο», ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω παραχωρήσεις σε θέματα ΑΟΖ, όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο Αιγαίο και στο χώρο μεταξύ Κρήτης-Κύπρου. 
 
Κατά την μακρά προεκλογική περίοδο δεν υπήρξε για τα παραπάνω θέματα, καμία ενημέρωση ή προεκλογική δέσμευση, από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, έναντι του ελληνικού λαού, του οποίου το ενδιαφέρον κατευθύνεται έντεχνα και επιτήδεια σε ανούσια εκλογικά και μετεκλογικά πολιτικά πυροτεχνήματα.
 
Κατόπιν των ανωτέρω, η ΝΙΚΗ θεωρεί ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα αυτά, την αποκλειστική ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς απέκρυψε από τον ελληνικό λαό προεκλογικά, την εξέλιξη των υπόψη θεμάτων στο ΝΑΤΟ, και καλεί τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να λάβει, έστω και την τελευταία στιγμή, όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να προστατευθούν τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας. 
 
Γραφείο Τύπου
press@NIKH.gr
 
Δελτίο Τύπου: 
Η ΝΙΚΗ απαντά στους κ. κ. Γεωργιάδη και Βορίδη της ΝΔ
 
Σχετικά με καίρια ερωτήματα της ΝΙΚΗΣ κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Βορίδης προέβησαν σε εν μέρει τοποθετήσεις. Τους απαντούμε:
 
Ο μεν κ. Γεωργιάδης με δήλωσή του επιβεβαίωσε την δυνατότητα γεωεντοπισμού των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Όμως δεν μας είπε, γιατί χρειάζεται τέτοια τεχνολογία παρακολούθησης ένα κρατικό μέσον ταυτοποίησης. Ούτε ποιός θα επεξεργάζεται τις βάσεις δεδομένων. Ούτε αν θα είναι υποχρεωτική η ταυτότητα. Ούτε αν θα αποθηκεύει δεδομένα ερήμην του κατόχου. Η δε άστοχη σύγκριση κρατικής υποχρεωτικής ταυτότητας με μία ιδιωτική συσκευή που ρυθμίζεται με προσωπικές επιθυμίες, αποκαλύπτει ότι ο κ. Υπουργός συγχέει την σχέση κράτους-πολίτη με την σχέση εμπόρου-πελάτη.
 
Σε κάθε περίπτωση, κύριε Γεωργιάδη, η γραφικότητα δεν είναι γνώρισμα του Προέδρου μας. Θα σας θυμίσουμε δικά σας λόγια, όπως καταγράφτηκαν στα πρακτικά 21/1/2011 της Βουλής, με τα οποία ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. αναφερθήκατε στην τότε ηλεκτρονική ταυτότητα: «Την θεωρώ απαράδεκτη! Δεν θα την παραλάβω ο ίδιος ποτέ και καλώ και τους πολίτες να μην το κάνουν. Αυτά είναι σχέδια της Παγκοσμίου Διακυβερνήσεως και πρέπει να αντισταθούμε. Το κόμμα μου, ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Πρόεδρός μου ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι απολύτως αντίθετοι με αυτή την κάρτα».
 
Αναφορικά με την απόκρυψη των προθέσεων της ΝΔ αναφορικά με την συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Βορίδης απάντησε με την θολή δήλωση ότι η ΝΔ δεν θα πειράξει το άρθρο 3 του Συντάγματος, επειδή δεν το άλλαξε στην προηγούμενη αναθεωρητική Βουλή. Μπορεί να μάς εξηγήσει περαιτέρω ο κ. Βορίδης, γιατί τέθηκε υπεύθυνος του σχεδίου αναθεώρησης ο καθηγητής κ.Σπυρόπουλος, ο οποίος, μαζί με τον σημερινό ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη, συνέταξαν το 2016 το λεγόμενο "καινοτόμο Σύνταγμα", στο οποίο είχαν πλήρως καταργήσει το άρθρο 3 και ουσιωδώς τροποποιήσει άλλα θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος;
 
Γραφείο Τύπου
press@NIKH.gr

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια