Η φωτιά πάει παραλία

Του Παναγιώτη Λιάκου
 
Πρέπει να είσαι του Χάρβαρντ και βάλε για να μη μείνει επί των ημερών σου ούτε δυόσμος σε γλάστρα. Αυτό λένε οι αριθμοί, κάτι σατανικά πραγματάκια που μπαίνουν το ένα δίπλα στο άλλο για να αποκαλύψουν πράγματα που κρατάνε κρυφά όσα ΜΜΕ ροχαλίζουν μασουλώντας τα υπόλοιπα από λίστες τύπου Πέτσα.
 
Επί Μητσοτάκη έχουν καεί περισσότερα από 2.000.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων και τα ρεκόρ συνεχίζονται το ένα πίσω από το άλλο!
 
Το 2021 κάηκαν η Αττική και η Εύβοια με μηδέν μποφόρ και τώρα έγινε αποκαΐδια η Ρόδος και οι ντόπιοι μαζί με τους τουρίστες μεταφέρονται σε καρότσες φορτηγών για να γλιτώσουν από την καταστροφή.
 
Καθώς φαίνεται, θα ξεμείνουμε από δάση πριν ο αποκληθείς και… Μωυσής προλάβει να ολοκληρώσει την παραμονή του στην πρωθυπουργία. Τέτοια επιτυχία στην αποτέφρωση δέντρων, θάμνων και σπαρτών δεν είχε ούτε ο αρχέκακος Σάουρον στον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» του Τόλκιν.
 
Το κακό με τις πυρκαγιές είναι ότι έρχονται σε αντίθεση με την εικονική πραγματικότητα του επιτελικού κράτους και της «Ελλάδας 2.0», που φιλοτεχνούν καθημερινά οι Αμερικανοί, που βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό και λειτουργούν σαν ταξιδιωτικοί (και όχι μόνο) πράκτορες και οργανώνουν για τους πολλούς εκδρομές σε ανύπαρκτες ονειροχώρες τις οποίες διοικεί με τη σοφία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Και δίνουν σκληρές μάχες τα παλικάρια της ενημερωτικής, φιλοκυβερνητικής στρατιάς να σβήσουν τις φωτιές που έχει ανάψει στις συνειδήσεις των σκεπτόμενων πολιτών (λίγων μεν αλλά υπαρκτών) το πολυήμερο τουρνέ της πυρκαγιάς στη Ρόδο. Να, καλή ώρα σαν τον Γιώργη τον Αυτιά, που το Σάββατο πρέπει να αφιέρωσε τουλάχιστον 35 δευτερόλεπτα στην εκπομπή του για την ανεξέλεγκτη φωτιά στη Ρόδο κι έπειτα διέκοψε για να κάνει ένα κρύο αστειάκι σχετικά με προβατίνα κοντοσούβλι.
 
Πάντως, αν μη τι άλλο, η καινοτομία προχωρά. Στο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη οι πυρκαγιές σβήνουν όταν φτάσουν στα ξερόβραχα ή στη θάλασσα. Η γη και το ύδωρ του τοπίου, τα στοιχεία της φύσεως, δηλαδή, έχουν αναλάβει καθήκοντα πυροσβέστου.
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια