«Η Ρωσία δεν έχει αυταπάτες για την απομάκρυνση της Τουρκίας από τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ»

Sergey Fadeichev/TASS
Freepen.gr - Η Μόσχα δεν έχει αυταπάτες ότι η Άγκυρα μπορεί να απομακρυνθεί από την υποχρέωσή της εντός του ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

"Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ψηφίζει, λαμβάνει αποφάσεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ατζέντα του ΝΑΤΟ. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, γι' αυτό σας προτρέπω να το θυμάστε αυτό. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία έχει επίσης υποδομές ΝΑΤΟ στο έδαφός της. Επομένως, δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες πως η Τουρκία με κάποιο τρόπο αθετεί τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ», είπε.

Σύμφωνα με τη διπλωμάτη, η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων στην ευρωπαϊκή περιοχή και δημιουργεί απειλές τόσο για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και «την ασφάλεια γενικότερα, δεδομένης της καταστροφικής δύναμης που έχει το ΝΑΤΟ».

«Αυτό, φυσικά, θα επηρεάσει, όπως έχει πει επανειλημμένα τη ρωσική ηγεσία με τη λήψη κατάλληλων αποφάσεων», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια