Τουρκία και εποικισμός

Γράφει ο Αλέξανδρος Ιτιμούδης, γεωπολιτικός αναλυτής
 
Η Τουρκία διαχρονικά αξιοποιεί και έχει εντάξει στο δόγμα της την στρατηγική αλλοίωσης πληθυσμών σε εδάφη άμεσου ενδιαφέροντος της, προκειμένου να οικειοποιείται έδαφος χωρίς εμπλοκή σε μάχη.
 
Η στρατηγική αυτή προέρχεται από τους νομάδες της στέπας, πολιτισμικούς προγόνους των Τούρκων, οι οποίοι με την εγκατάσταση τους σε νέο έδαφος τουρκοποιούσαν και ισλαμοποιούσαν την περιοχή μέσω καταπίεσης, εξαναγκασμού και άντληση πόρων από τους γηγενείς. 
 
Η σύγχρονη Τουρκία επιδιώκει μέσω της αξιοποίησης της χρησικτησίας να καταλαμβάνει εδάφη μέσω της παράνομης μετανάστευσης η οποία οργανώνεται μέσω των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών. 
 
Τέτοια παραδείγματα οικειοποίησης στο παρελθόν υπήρξαν η απόσπαση της επαρχίας Χατάι από την Συρία, η οποία πάρα το ότι ήταν υπό γαλλική κατοχή, επέλεξε να ενταχθεί στην Τουρκία μέσω εποικισμού από τουρκικούς πληθυσμούς οι οποίοι εν τέλει αλλοίωσαν την περιοχή. 
 
Το ίδιο πράττει εδώ και χρόνια στην Κύπρο όπου έχει μεταφέρει Τούρκους εποίκους στο κατεχόμενο κομμάτι, με σκοπό να τους καταστήσει μόνιμους κατοίκους και μέσω τετελεσμένου να κερδίσει αναίμακτα το νησί. 
 
Πάλι βλέπουμε την τακτική του τετελεσμένου να παίζει βασικό ρόλο στην τουρκική νοοτροπία. 
 
Όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα, η Τουρκία εκμεταλλεύεται κυρίως τις ευαισθησίες του δυτικού κόσμου σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το ασαφές νομικό πλαίσιο, την ύπαρξη χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ και του ατομικιστικού κοινωνικού προτύπου, καθώς και την άρνηση δυναμικής δράσης από πλευράς δυτικών κρατών. 
 
Συνεπικουρούμενη από την καθοδήγηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η Τουρκία επιδιώκει να πλημμυρίσει την Ευρώπη και ειδικά την Ελλάδα με μουσουλμάνους ώστε στην συνέχεια να πάρει τον ρόλο του προστάτη τους από τις δήθεν αυθαιρεσίες. 
 
Πρόκειται για μια στρατηγική που ακροβατεί στις παρυφές του διεθνούς δικαίου καθώς αφενός μεν ο εποικισμός θεωρείται έγκλημα, από την άλλη όμως γνωρίζει πως ο δυτικός κόσμος αδυνατεί να ενεργήσει δυναμικά μπροστά στις μεταναστευτικές ροές. 
 
Έτσι με έναν ύπουλο και κακόβουλο τρόπο το μεταναστευτικο μετατρέπεται σε όπλο το οποίο μάλιστα έρευνες έχουν καταδείξει πως είναι εξόχως αποτελεσματικό στις περισσότερες φορές που αυτό εφαρμόστηκε (έρευνες Kelly M. Greenhill). 
 
Το ζήτημα αυτό αντιμετωπίζεται πέρα από νομικά μέσα και με την ενεργό δράση μυστικών υπηρεσιών οι οποίες στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον έχουν αποκτήσει πιο αναβάθμιση αναβαθμισμένο ρόλο και δεν είναι τυχαίο που η Τουρκία τις αξιοποιεί τόσο πολύ. 
 
το είδαμε ΕΔΩ

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια