Ο νεοταξικός φασισμός συνεχίζεται.... Απογορεύονται οι ρακέτες στις παραλίες, τα κοτέτσια στα σπίτια και τα οπωροκηπευτικά στους οικιακούς κήπους!!!!

Μετά τα φασιστικά μέτρα του κορωνοϊού, με τα αντισυνταγματικά λοκντάουν, τα sms, τις κλειστές εκκλησίες μας, την απαγόρευση λιτανειών, Θείας Κοινωνίας, την απαγόρευση κολύμβησης στην θάλασσα, την πρόσβαση στην ύπαιθρο, τα υποχρεωτικά εμβόλια με τα πρόστιμα και τις αναστολές, την απαγόρευση ταξιδιών κλπ... 
 
Παραθέτουμε τρία άρθρα που προκαλούν προβληματισμό... και κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με το μεγάλο πετυχημένο πείραμα περιορισμού των ατομικών ελευθεριών...
 
Απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης (Μάρτιος 2023)
 
«1) Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών εντός των σχεδίων πόλεων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας.
 
2) Στους περιφερειακούς συνοικισμούς της ενδοχώρας των παραπάνω πόλεων, με τις προϋποθέσεις ότι δε χαρακτηρίζονται τουριστικοί και απέχουν τουλάχιστον 400 μ. από την ακτογραμμή, και στις παρυφές της Νεάπολης ως γεωργοκτηνοτροφικής πόλης επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών, με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα πέντε, έξι ορνιθοειδών και δύο κουνελιών, μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους.
 
3) Στους λοιπούς οικισμούς νομού (εκτός των τουριστικών) επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών, με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα πέντε, δέκα ορνιθοειδών, τεσσάρων κουνελιών, μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους, ενός μόνοπλου και ενός χοίρου μέχρι το στάδιο της τελικής πάχυνσης.
 
4) Στον όρο ορνιθοειδή υπάγονται οι ωοτόκες όρνιθες, τα κοτόπουλα πάχυνσης, οι πάπιες, οι χήνες, οι ινδιάνοι (γαλοπούλες), οι φραγκόκοτες, οι φασιανοί, οι πέρδικες και τα ορτύκια.
 
5) Η διατήρηση ζώων και πτηνών περισσότερων των τριών προαναφερόμενων κατηγοριών δε θεωρείται σταβλισμός οικόσιτων ζώων, αλλά μικτή πτηνοκτηνοτροφική εγκατάσταση, που θα απαιτεί την έκδοση των απαιτούμενων αδειών.
 
6) Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών σε τουριστικούς χώρους ή χώρους που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον (παραλιακές περιοχές, αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ.).
 
7) Για την περίπτωση (2) ο επιτρεπόμενος αριθμός ζώων και πτηνών θα διατηρείται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα βρίσκονται πλησιέστερα στην οικία του ιδιοκτήτη ή σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν σε απόσταση 50 μέτρων από κάθε άλλη νόμιμη κατοικία.
 
Για την περίπτωση (3) ο επιτρεπόμενος αριθμός ζώων και πτηνών θα διατηρείται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα βρίσκονται πλησιέστερα στην οικία του ιδιοκτήτη ή σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν σε απόσταση 30 μέτρων για ορνιθοειδή, κονικλοειδή και αιγοπρόβατα και 70 μέτρων για χοίρους και ιπποειδή, από κάθε άλλη νόμιμη κατοικία.
 
Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη η τήρηση των αποστάσεων από ευαίσθητες δραστηριότητες, όπως περιγράφονται στο άρθρο 20 “Παράρτημα” του Ν. 4056/2012».
 
 
Δήμος Αγίου Βασιλείου: Απαγόρευση φύτευσης οπωροκηπευτικών στους οικιακούς κήπους!
 
Απαγορεύεται η φύτευση οπωροκηπευτικών στους κήπους των σπιτιών και το πότισμα με νερό ύδρευσης στον δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζεται, θα επιβάλλονται πρόστιμα τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, «λόγω της επικείμενης λειψυδρίας και στο πλαίσιο συστάσεων και μέτρων περιορισμού κατανάλωσης νερού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη Περιφέρεια Κρήτης, σας ενημερώνουμε ότι: 
 
Απαγορεύεται το φύτεμα οπωροκηπευτικών στις οικίες και το πότισμα με νερό ύδρευσης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση, κατόπιν ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, θα επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο έως 3.000 € σύμφωνα και με την 346/2019 Απόφαση Δ.Σ.». 
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση: 
 
«Λόγω της επικείμενης λειψυδρίας και στο πλαίσιο συστάσεων και μέτρων περιορισμού κατανάλωσης νερού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη Περιφέρεια Κρήτης, σας ενημερώνουμε ότι: 
 
Απαγορεύεται το φύτεμα οπωροκηπευτικών στις οικίες και το πότισμα με νερό ύδρευσης.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση, κατόπιν ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, θα επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο έως 3.000 € σύμφωνα και με την 346/2019 Απόφαση Δ.Σ.». 
 
 
Ακολουθεί το άρθρο του Παναγιώτη Λιάκου για τις ρακέτες στις παραλίες...
 
Μόνο το τάκα τάκα ενοχλεί;
 
Γιατί απαγορεύτηκαν μόνο οι ρακέτες στις παραλίες και όχι η μουσική των παραλιακών καφενέδων, που αποκαλούνται… μπιτσόμπαρα;
 
Σε παραλίες δήμου της Αττικής (Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης) απαγορεύτηκαν τα παιχνίδια με ρακέτες και έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ σε παραβάτες. Αναπόφευκτα, ο νους τρέχει πίσω στο παρελθόν, την ώρα όποιων εκλογών (εθνικών, δημοτικών, για το Ευρωκοινοβούλιο, για τις περιφέρειες).
 
Το αποτέλεσμα των διάφορων εκλογικών διαδικασιών θυμίζει αγορές ρούχων και παπουτσιών από το ίντερνετ. Δηλαδή, εκεί που νομίζεις ότι αγοράζεις προϊόν πρώτης ποιότητος και μάλιστα σε χαμηλότερη τιμή, χρυσοπληρώνεις έναν άνευ προηγουμένου κατιμά, που δεν σου εφαρμόζει κιόλας διότι είτε είναι πιο στενό είτε πιο φαρδύ από τα μέτρα σου. Το αυτό συμβαίνει και με τα συνήθη αποτελέσματα από την προσέλευση στις κάλπες και την έκφραση της γνώμης σου διά της ψήφου.
 
Αν είσαι λαμόγιο, απλώς θέλεις να εκλεγεί το «πρόσωπο» που υποσχέθηκε ότι θα σε βολέψει – κι εκεί θα πάρεις ό,τι σου αρμόζει: ένα λαμόγιο σαν τα μούτρα σου. Αν, όμως, είσαι ιδεαλιστής, δεν είσαι λαμόγιο. Απλώς κορόιδο. Πείθεσαι από τις προεκλογικές εξαγγελίες κάποιες ή κάποιου, παθιάζεσαι με την προσωπικότητα, τις απόψεις και την ιδεολογία του/της, φτάνεις στο σημείο ακόμα και να καβγαδίσεις με γνωστούς και φίλους για πάρτη της/του και στο τέλος εκλέγεις κάποιους που αμέσως μετά τις εκλογές θέλεις να τους ξεφορτωθείς διότι ανέχονται τα ανεπίτρεπτα και απαγορεύουν τα επιβαλλόμενα.
 
Και για ποιο λόγο να απαγορευτούν οι ρακέτες τις παραλίες, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται σπίτια εγγύς του χώρου όπου αθλούνται οι λουομένοι, και να μην απαγορευτούν οι φωνασκίες και τα αδιάκοπα ντιριντάχτα που εκτοξεύουν κατά ριπάς τα φτηνά ηχεία (φτηνά, αλλά πάντοτε βγάζουν εκκωφαντικά ένταση) των παραλιακών καφενέδων και τυροπιτάδικων, που αποκαλούνται… μπιτσόμπαρα;
 
Πώς είναι δυνατόν να σε ενοχλεί μόνο το τάκα τούκα από τις ρακέτες, το οποίο κατορθώνει και φτάνει εντός της οικίας σου, και δεν σε ενοχλούν τα ααρρφ των αηδέστατων αοιδών, τα νιάου και τα μούργκλε της «μουσικής» (εντός εισαγωγικών η λέξη) που παίζουν και ξαναπαίζουν και ξαναματαπαίζουν τα μπιτσόμπαρα;
 
Η μάστιγα των παραλιακών μαγαζιών με την εκκωφαντική μουσική οπωσδήποτε χρήζει περαιτέρω αναλύσεως.
 

ΣΧΟΛΙΟ
 
Ε, ρε χαρές ο Σβάμπ....

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια