Threads: Αγγίζει τις 60 εκατομμύρια εγγραφές σε 24 ώρες λειτουργίας

Αυξάνεται με ταχύ ρυθμό ο αριθμός νέων χρηστών στη νέα πλατφόρμα

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration
Συνεχίζεται με πρωτοφανή ρυθμό η εισροή νέων χρηστών στο Threads τη νέα πλατφόρμα της Metα που θέλει να ανταγωνιστεί το Twitter με τελικό στόχο να το θέσει στο περιθώριο των social media.

Σύμφωνα με τα τελευταία σχετικά στοιχεία ο αριθμός των εγγραφών στο Threads είχε ξεπεράσει τα 55 εκατομμύρια και θεωρείται δεδομένο ότι θα φτάσει τα 60 εκατ. εντός των πρώτων 24 ωρών λειτουργίας της πλατφόρμας.

Ήδη η αναμέτρηση με το Twitter ξεκίνησε με την πλατφόρμα του Ελον Μασκ να κατηγορεί τη Metα ότι προσέλαβε πρώην υπαλλήλους του Twitter που γνωρίζουν εμπιστευτικές πληροφορίες και διαφόρων ειδών εσωτερικά δεδομένα για την πλατφόρμα και να απειλεί με μηνύσεις. Από την άλλη πλευρά είναι απόλυτα λογικό όταν ο Μασκ αποφάσισε να απολύσει τα 2/3 του προσωπικού του Twitter πολλοί εξ αυτών να έχουν προτάσεις συνεργασίας από τη βιομηχανία των social media.

Το αν υπάρχει παραβίαση εταιρικής ασφάλειας και εμπιστευτικότητας είναι κάτι βέβαια που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια αν τελικά προσφύγει εκεί το Twitter αλλά σε κάθε περίπτωση η πλατφόρμα του Ελον Μασκ είναι σίγουρα ευάλλωτη με τόσο πολύ έμψυχο δυναμικό της να βρίσκεται διαθέσιμο στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η μάχη της σύγκρισης ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες με συνεχή ρεπορτάζ που ειδικοί, επώνυμοι χρήστες αλλά και απλοί χρήστες καταθέτουν τις απόψεις τους για την πρώτη επαφή που είχαν με το Threads. Όπως είναι ευνόητο πέφτουν στο τραπέζι πολλές απόψεις και κριτικές αλλά δεδομένης της θέσης και ισχύος των δύο εταιρειών και κυρίως της ισχύος και επιρροής τόσο στα μίντια όσο και γενικότερα των ιδιοκτητών των δύο εταιρειών η ανάγνωση αυτών των απόψεων πρέπει να γίνεται με προσοχή και το απαραίτητο φιλτράρισμα.

Σε γενικές γραμμές πάντως υπάρχει συμφωνία όλων όσων χρησιμοποίησαν το Threads στο ότι πράγματι είναι αρχιτεκτονικά ομοειδές με το Twitter και μπορεί να το ανταγωνιστεί αλλά προς το παρόν έχει αρκετές διαφορές όσον αφορά τα εργαλεία και τις εφαρμογές που έχουν στη διάθεση τους οι χρήστες.

Διαφορές που σε πρώτη φάση δεν μπορούν να αξιολογηθούν αν θα είναι προς όφελος του Threads αλλά όπως δηλώνουν και τα στελέχη της Metα παρακολουθούν στενά το πώς εξελίσσεται η κατάσταση και θα γίνονται συνεχώς οι απαραίτητες αλλαγές και προσθαφαιρέσεις εργαλείων και εφαρμογών ανάλογα με τις επιθυμίες και συμπεριφορές των χρηστών. Από την πλευρά της Metα προβάλλεται με έμμεσο τρόπο ως πλεονέκτημα τη νέας πλατφόρμας η υπόσχεση ότι θα λειτουργεί με πιο «λογική διοίκηση» και χωρίς συνεχείς αιφνιδιασμούς και εναλλαγές αποφάσεων σε κρίσιμες λειτουργίες της όπως συμβαίνει με Twitter από την στιγμή που το απέκτησε ο Ελον Μασκ.

Θεωρείται δεδομένο ότι η τεχνογνωσία αλλά και οικονομική ισχύς της Metα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι συνέδεσε άμεσα το Threads με το Instagram θα καταστήσουν τη νέα πλατφόρμα ισχυρό παίκτη ή τουλάχιστον τον πιο ισχυρό ανταγωνιστή του Twitter μέχρι σήμερα. Μένει να αποδειχθεί αν θα μπορέσει το Threads εκτός από μεγάλο αριθμό χρηστών να αποκτήσει και την επιρροή του Twitter όσον αφορά τον δημόσιο διάλογο και αν θα επιλέγεται το Threads ως μέσο πολιτικής επικοινωνίας αλλά και κοινωνικού σχολιασμού και δημιουργίας τάσεων της επικαιρότητας όπως συμβαίνει με το Twitter. H συνέχεια επί των εγγραφών…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια