Απίστευτο. Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες στην υπ. Δικαιοσύνης γιατί οδηγούσε μεθυσμένη και ενεπλάκη σε τροχαίο (video)

 medlabnews.gr

Σαν βόμβα έσκασε στη Νέα Ζηλανδία η παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης μετά την απαγγελία κατηγοριών από την αστυνομία ότι ενεπλάκη σε τροχαίο οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως έδειξε το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε, και αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Η 39χρονη Κίρι Άλαν είναι το τέταρτο μέλος του υπουργού συμβουλίου του πρωθυπουργού Κρις Χίπκινς που αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα από τον περασμένο Μάρτιο, κι ενώ επίκεινται εκλογές τον Οκτώβριο, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η συντηρητική αντιπολίτευση κοντράρει στα ίσα, αν δεν έχει ξεπεράσει σε ποσοστά στην πρόθεση ψήφου τους κυβερνώντες Εργατικούς.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο τροχαίο που έγινε το βράδυ της Κυριακής στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το Γουέλινγκτον.

Η πρώην πλέον υπουργός Δικαιοσύνης παρέμεινε επί τέσσερις ώρες κρατούμενη σε αστυνομικό τμήμα και θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου σε άλλη ημερομηνία.

Η Άλαν, που σύμφωνα με τον Νεοζηλανδό πρωθυπουργό υπέφερε από «ακραία συναισθηματική δυσφορία», θα παραμείνει προς το παρόν βουλευτής.

Τα προσωπικά προβλήματα της υπουργού Δικαιοσύνης της Νέας Ζηλανδίας Η Άλαν, που εθεωρείτο κάποτε το ανερχόμενο αστέρι του Εργατικού Κόμματος της Νέας Ζηλανδίας, πήρε πρόσφατα άδεια μετά τον χωρισμό της από τον σύντροφό της, ενώ δέχθηκε επικρίσεις για τις κακές σχέσεις της με το προσωπικό του υπουργείου της.

Ο πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς είπε ότι μίλησε στην Άλαν σήμερα το πρωί και της είπε ότι κατά τη γνώμη του δεν μπορεί να παραμείνει στο πόστο της ως υπουργός Δικαιοσύνης και εκείνη συμφώνησε να παραιτηθεί.

Η Άλαν ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις της και είπε ότι πάει σπίτι της για να σκεφθεί το μέλλον της στην πολιτική σκηνή της Νέας Ζηλανδίας.

«Τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετώπισα σειρά προσωπικών προβλημάτων. Πήρα άδεια για να τα αντιμετωπίσω και νόμιζα ότι μπορούσα να τα ξεπεράσω, παρά την πίεση των υπουργικών καθηκόντων. Οι χθεσινές μου ενέργειες έδειξαν ότι δεν τα ξεπέρασα και απογοήτευσα τον εαυτό μου και τους συναδέλφους μου», ανέφερε σε δήλωσή της.

Τον περασμένο μήνα παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Μετανάστευσης, Μάικλ Γουντ, επειδή δεν είχε αποκαλύψει την πιθανή σύγκρουση συμφερόντων λόγω κατοχής μετοχών.

Τον Μάιο η υπουργός αρμόδια για τα τελωνεία της Νέας Ζηλανδίας, Μέκα Γουατίρι, αποπέμφθηκε μετά την ένταξή της σε άλλο κόμμα, ενώ τον Μάρτιο ο υπουργός Στιούαρτ Νας, αρμόδιος για την αστυνομία, καρατομήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι διοχέτευσε εμπιστευτικές πληροφορίες σε δωρητές.

Ο Κρις Χίπκινς ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού τον Ιανουάριο μετά την παραίτηση της Τζασίντα Άρντερν.

Οι εκλογές στη Νέα Ζηλανδία έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Οκτωβρίου.

Πηγή nzherald.co.nz

από MEDLABNEWS.GR

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια