Ελλάδα 2.0, μόνο που το 2 χάθηκε στο δρόμο Κροατία - Ελλάδα και μείναμε στο 0

pixabay / Mondisso
Έστω ότι την ώρα που κάθεστε στο μπαλκόνι ή την αυλή σας βλέπετε από μακριά να έρχονται προς τα εσάς οπλισμένοι ληστές. Εσείς τους παρακολουθείτε με τα κιάλια αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή δεν αποφασίζετε να πάρετε απολύτως καμία πρωτοβουλία. Οι ληστές καταφτάνουν, σας αρχίζουν στο ξύλο, και σκοτώνουν το παιδί σας.

Του Στρατή Μαζίδη

Ποιος θα φταίει; Αρχικά σίγουρα οι κακοποιοί για το δρόμο που αποφάσισαν να διαλέξουν. Δε θα ευθύνεστε όμως κι εσείς που ενώ είχατε το χρόνο να αποτρέψετε το κακό, όχι μόνο δεν κάνατε τίποτε αλλά το ενθαρρύνατε με την απραξία σας;

Αυτό συνέβη και με τον άτυχο Μιχάλη. Άτυχος και γιατί έχασε τη ζωή του αλλά κι επειδή έτυχε να γεννηθεί σε αυτή τη χώρα.

Μια πομπή αυτοκινήτων ταξίδεψε κυριολεκτικά ανενόχλητη όλα τα Βαλκάνια. Δεν την εμπόδισαν να βγει, δεν την σταμάτησαν πριν μπει. Το..."αστείο" της υπόθεσης είναι να βλέπεις κόμματα - θιασώτες των ανοικτών συνόρων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να ωρύονται ως προς το πως πέρασαν τα σύνορα οι Κροάτες χούλιγκανς.

Η ανυπαρξία του κράτους είναι εντυπωσιακή. Δεν ξέρεις από που θα σου έρθει. Αλλά την πλήρωσαν μερικοί αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στην επαρχία, λες και με 1-2 περιπολικά και με το ελάχιστο προσωπικό που έχουν, μπορούσαν να κουμαντάρουν τις ορδές των βαρβάρων. 

Είναι μάλιστα να απορεί κάνεις με το θράσος όλων αυτών των κυβερνητικών που είχαν τα μούτρα να μιλήσουν με τους γονείς του θύματος.

Από το "και ένα" όταν έφτασαν στα σύνορα και είχαμε την πληροφόρηση από το Μαυροβούνιο έως το "παρά πέντε" όταν οι Κροάτες έκαναν παρέλαση με τα ρόπαλα, ξύλα κτλ στην αποβάθρα του ΗΣΑΠ η πολιτεία είχε τη δυνατότητα να αποτρέψει την τραγωδία. Στα δε σύνορα είχε την ευκαιρία να δείξει ότι είμαστε σοβαρό κράτος. Τελικά απέδειξε πως είμαστε καφενείο.

Και σε μια χώρα που μέχρι πρότινος παρακολουθούνταν οι πάντες, κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι τις συνεννοήσεις με τους εν Ελλάδι συνεργούς;

Ελλάδα 2.0. Αφαιρούμε το 2, κρατάμε το 0.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια