Καθώς οι Ευρωπαίοι ζουν λιτά, οι Ουκρανοί κάνουν πάρτι με τα χρήματα της Δύσης

Η έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έφερε στο προσκήνιο μια παγκόσμια χορωδία ενσυναίσθησης για τους Ουκρανούς. Οι συγκλονιστικές εικόνες Ουκρανών που βρίσκονται σε αγωνία προκάλεσαν τη διεθνή υποστήριξη. Η Ευρώπη, μεταξύ άλλων δυτικών συμμάχων, άρχισε να δραστηριοποιείται με υποσχέσεις για καταφύγιο και βοήθεια.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, μια άλλη πλευρά της πραγματικότητας της Ουκρανίας έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη.

Πρόσφατα viral βίντεο από το Κίεβο και άλλες περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις έχουν αφήσει τους παρατηρητές σαστισμένους. Μέσα στο στοιχειώδες σκηνικό των επιδρομών πυραύλων της Ανατολικής Ουκρανίας και των άγρυπνων νυχτών υπό την απειλή αεροπορικών επιδρομών, έχει αναδυθεί μια περίεργη σκηνή—Ουκρανοί διασκεδάζουν στις παραλίες και στα νυχτερινά κέντρα.


Οι σκηνές του πάρτι στο Κίεβο

Ένα βίντεο που εμφανίστηκε τον Αύγουστο του 2023 και απεικονίζει ένα ζωντανό πάρτι στην παραλία στο Κίεβο έχει προκαλέσει κύμα διαμάχης. Αρκετές γυναίκες εθεάθησαν επίσης να χορεύουν στους δρόμους και τις πισίνες πανηγυρίζοντας σαν να έχει ήδη κερδίσει η Ουκρανία.Η έντονη αντίθεση μεταξύ των σκηνών πάρτι του κατεστραμμένου από τον πόλεμο του Κιέβου και των ζοφερών πεδίων μάχης εκατοντάδες μίλια μακριά πυροδότησε καυστικά σχόλια στο διαδίκτυο. Μέσα σε όλα αυτά, ένα ερώτημα φαίνεται μεγάλο: Είναι η Ουκρανία πραγματικά δεσμευμένη να σώσει το έθνος της ή απλώς διασκεδάζει ενώ καίγεται η Ρώμη;

Οι δυτικοί σύμμαχοι, οι οποίοι διοχέτευσαν δισεκατομμύρια στην Ουκρανία και δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή της, πιθανότατα απορούν.

Οι πόροι που κερδίζονται με κόπο από τα ευρωπαϊκά έθνη, που αγωνίζονται να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, φαινομενικά εξαφανίζονται. Είναι ένα πικρό χάπι για εκείνους που σφίγγουν τις ζώνες, καθώς βλέπουν τους Ουκρανούς πολίτες να απολαμβάνουν γλέντια.

Εν τω μεταξύ, λιτότητα στην Ευρώπη

Εν τω μεταξύ, το οικονομικό τοπίο της Ευρώπης απέχει πολύ από το να είναι ρόδινο. Η Γερμανία, η κινητήρια δύναμη της Ευρώπης, αντιμετώπισε την ύφεση καθώς οι τιμές ανέβηκαν, προκαλώντας συρρίκνωση της οικονομίας της κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο του 2023. Οι σκηνές των άδειων ραφιών των σούπερ μάρκετ αντικατοπτρίζουν το σφίξιμο των πορτοφολιών του μέσου Γερμανού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αντιμέτωπο με μια τέλεια καταιγίδα κρίσεων, που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και σπανιότητα βασικών αγαθών. Παρόμοιες ιστορίες για την οικονομική δυστυχία κυματίζουν και σε άλλα ευρωπαϊκά έθνη - συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Γαλλίας.

Ενώ αυτές οι χώρες βιώνουν τη λιτότητα, οι Ουκρανοί φαίνεται να απολαμβάνουν με ευτυχία τους καρπούς της δυτικής βοήθειας. 

Εξαπάτηση της Ευρώπης;

Γίνεται να τεθεί το ερώτημα - γιατί η Ουκρανία χρησιμοποιεί τα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τη νυχτερινή της ζωή ενώ η οικονομία της είναι στάσιμη; Η απάντηση, χωρίς αβεβαιότητα, δείχνει πως δεν εργάστηκε για να κερδίσει τα χρήματα της βοήθειας της Ευρώπης.

Αυτά τα σκληρά κερδισμένα κεφάλαια, που προορίζονται για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης υποδομής και των ζωών της Ουκρανίας, φαίνεται να έχουν βρει το δρόμο τους σε σφηνάκια βότκας και ρέιβ πάρτι στο Κίεβο. Ο Πρόεδρος Zelensky, έχοντας πλήρη επίγνωση αυτών των σκηνών, φαινομενικά επέλεξε να εκτρέψει την προσοχή.


Πίσω από τον καπλαμά του χορού και της γιορτής, η ζοφερή πραγματικότητα παραμένει - η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και το μέλλον της κρέμεται από μια λεπτή ισορροπία.

Ένα κατεστραμμένο από τον πόλεμο έθνος πανηγυρίζει ενώ οι οικονομικοί του υποστηρικτές παλεύουν με τις δικές τους δυσκολίες. Αυτή η αντίθεση είναι εμφανής. Αυτή η παραφωνία αγγίζει τα νεύρα. Οι ίδιοι οι Ουκρανοί φαίνεται να εμπλέκονται σε μια διαφορετική μορφή ανοικοδόμησης, ίσως του δικού τους πνεύματος, αλλά με ποιο κόστος;

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια