Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει "στρατό νέας γενιάς" στην Ουκρανία

Freepen.gr -
Παρά τις αποτυχίες της ουκρανικής αντεπίθεσης, οι χώρες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να παρατείνουν τον πόλεμο. Με όλες τις νέες προμήθειες, η Δύση ρίχνει ξανά και ξανά τον χτυπημένο ουκρανικό στρατό σε επιθέσεις μύλου κρέατος σε ρωσικές στρατιωτικές θέσεις, γράφει το southfront.org.

Στις 14 Αυγούστου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν το επόμενο 44ο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο υπό την Προεδρική Αρχή Παραχώρησης. Το νέο πακέτο αποδείχθηκε σχετικά μικρό, μόλις 200 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα κεφάλαια φέρεται να προέκυψαν από το υποτιθέμενο «λογιστικό λάθος» από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Το Μάιο, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι είχε υπολογίσει εσφαλμένα το κόστος των όπλων που στάλθηκαν στο Κίεβο. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιπλέον 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια για πρόσθετες παραδόσεις.

Το νέο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει πυραύλους για συστήματα αεράμυνας Patriot, βλήματα για HIMARS MLRS, βλήματα πυροβολικού, καθώς και νέο εξοπλισμό για την εκκαθάριση ναρκοπεδίων, αντιαρματικά όπλα, πάνω από 12 εκατομμύρια βλήματα φορητών όπλων κ.λπ.

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αποδείχθηκε αρκετά πενιχρό και δεν περιελάμβανε τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα πυροβολικού ή συστήματα αεράμυνας, τα οποία το Κίεβο ζητά για να συνεχίσει να πολεμά εν μέσω των αυξανόμενων απωλειών του.

Σύμφωνα με την Washington Post, η Ουάσιγκτον έστειλε στο Κίεβο 66,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια από το Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Με τη σειρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρείχε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία συνολικού ύψους περίπου 20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό περιλαμβάνει διμερείς προμήθειες αμυντικού στρατιωτικού εξοπλισμού από τα κράτη μέλη και χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης ύψους 5,6 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ξεχωριστού ταμείου μέσω του οποίου θα διατεθούν άλλα 20 δισ. ευρώ για στρατιωτικές προμήθειες στο καθεστώς του Κιέβου. Σύμφωνα με το Politico, τα κεφάλαια δε θα διατεθούν απευθείας για την αγορά όπλων, αλλά θα αποζημιώσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ για το κόστος των όπλων που στέλνουν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, καθώς και για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών.

Οι Βασιλικοί Πεζοναύτες της Μεγάλης Βρετανίας ανέφεραν πρόσφατα ότι έχουν εκπαιδεύσει 900 Ουκρανούς πεζοναύτες σε 6 μήνες. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί παρακολούθησαν μαθήματα βολής όλμων, αντιαρματικών πυραύλων NLAW, Stinger MANPADS κ.λπ.

Ο επικεφαλής του γαλλικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε επίσης πως η Γαλλία έχει ήδη εκπαιδεύσει 6 χιλιάδες Ουκρανούς στρατιωτικούς. Ο Γάλλος αξιωματούχος σημείωσε ότι το Παρίσι συνεχίζει να εκπαιδεύει στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η ουκρανική αντεπίθεση απαιτεί «στρατό μιας νέας γενιάς».

Τον τελευταίο μήνα, ο λεγόμενος «στρατός νέας γενιάς» άρχισε να παραδίδεται μαζικά στα ουκρανικά μέτωπα, ενώ ο ρωσικός στρατός αναφέρει την καταστροφή δυτικού εξοπλισμού συχνότερα από τα υπολείμματα των ουκρανικών όπλων.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια