Περισσότερα σημάδια ότι η Δύση χάνει και αντιδρά ανάλογα στην Ουκρανία

Έπειτα από 18 μήνες ατελείωτων πανηγυριών, οι δυτικές δυνάμεις παλεύουν τώρα να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ότι χάνουν τον κ...λο τους στην Ουκρανία. Το πιο ξεκάθαρο σημάδι είναι ότι το Southfront.org έχει αφαιρεθεί από το διαδίκτυο. Τόσα πολλά για την ελευθερία του λόγου. Μπορείτε να συνεχίσετε να ακολουθείτε το Southfront στο Telegram εδώ. Το Southfront είναι ένα νόμιμο μέσο ειδήσεων. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δε συναινεί να φιλήσει τον κ...λο των δυτικών ψεμάτων.
 
Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ένα άλλο καναρίνι στο ναρκοπέδιο που στέλνει σήματα ότι υπάρχει έλλειψη οξυγόνου είναι αυτό το άρθρο από την Washington Post της Παρασκευής, όπου οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες λένε ότι η Ουκρανία θα αποτύχει να επιτύχει τον βασικό στόχο της επίθεσης. Το άρθρο είναι συγκλονιστικό. Ακολουθούν μερικά από τα κυριότερα σημεία:

Η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ εκτιμά πως η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα αποτύχει να φτάσει στη βασική νοτιοανατολική πόλη της Μελιτόπολης, ανέφεραν στην Washington Post άνθρωποι που γνωρίζουν τις απόρρητες προβλέψεις, μια διαπίστωση που, αν αποδειχθεί σωστή, θα σήμαινε ότι το Κίεβο δε θα εκπληρώσει τον κύριο στόχο του, να κόψει τη χερσαία γέφυρα της Ρωσίας προς την Κριμαία στη φετινή ώθηση.

Η ζοφερή αξιολόγηση βασίζεται στη βάναυση ικανότητα της Ρωσίας στην υπεράσπιση των κατεχόμενων εδαφών μέσω μιας φάλαγγας ναρκοπεδίων και χαρακωμάτων και είναι πιθανό να δείξει το δάχτυλο στο Κίεβο και στις δυτικές πρωτεύουσες σχετικά με το γιατί μια αντεπίθεση που είχε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια δυτικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού δεν πέτυχε τους στόχους της.

Αν διάβαζαν το Sonar21.com θα είχαν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα πολύ νωρίτερα. Δεν χρειάζεται να είστε ο Clausewitz ή ο Sun Tzu για να συνειδητοποιήσετε ότι μια επίθεση που δεν συνοδεύεται από αεροπορική υπεροχή και αποτελεσματικό κινητό πυροβολικό και κινητή αεράμυνα θα αποτύγχανε ενάντια σε έναν εδραιωμένο, βαριά θωρακισμένο αντίπαλο. Τι πίνουν και δε μας δίνουν αυτοί οι κλόουν;

Η Ουκρανία ξεκίνησε την αντεπίθεση στις αρχές Ιουνίου ελπίζοντας να επαναλάβει την εκπληκτική της επιτυχία στην ώθηση του περασμένου φθινοπώρου στην περιοχή του Χάρκοβο.

Όμως, την πρώτη εβδομάδα των μαχών, η Ουκρανία υπέστη μεγάλες απώλειες ενάντια στις καλά προετοιμασμένες άμυνες της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι διέθετε μια σειρά από νεοαποκτηθέντα δυτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των US Bradley Fighting Vehicles, γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard 2 και εξειδικευμένων οχημάτων εκκαθάρισης ναρκοπεδίων.
 
Άλλη μια φορά. Οι επίγειες δυνάμεις έχουν μηδενικές πιθανότητες επιτυχίας εναντίον ενός εδραιωμένου εχθρού που έχει αεροπορική υπεροχή και τεράστια δύναμη drone. Πρόκειται για στρατιωτική ανικανότητα σε μεγάλη κλίμακα. Τα οχήματα που προσπαθούν να περάσουν σε ναρκοπέδιο ενώ οι Ρώσοι έχουν μηδενίσει το πυροβολικό τους σε αυτές τις προσεγγίσεις δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια αποστολή αυτοκτονίας.

«Η Ρωσία έχει τρεις κύριες αμυντικές γραμμές εκεί και μετά οχυρωμένες πόλεις», είπε. «Το ζήτημα δεν είναι μόνο εάν η Ουκρανία μπορεί να παραβιάσει ένα ή δύο από αυτά, αλλά μπορεί να παραβιάσει και τα τρία και να έχει αρκετές διαθέσιμες δυνάμεις μετά τη φθορά για να επιτύχει κάτι πιο σημαντικό όπως το να πάρει το Tokmak ή κάτι πέρα ​​από αυτό».

Η ζοφερή προοπτική, που ενημερώθηκε σε ορισμένους Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς στο Καπιτώλιο, έχει ήδη προκαλέσει ένα παιχνίδι κατηγοριών εντός συναντήσεων κεκλεισμένων των θυρών. Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούν τώρα το αίτημα του Προέδρου Μπάιντεν για πρόσθετη βοήθεια 20,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, δεδομένων των μέτριων αποτελεσμάτων της επίθεσης. Άλλοι Ρεπουμπλικάνοι και, σε μικρότερο βαθμό, πολεμοχαρείς Δημοκρατικοί έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση πως δεν έστειλε πιο ισχυρά όπλα στην Ουκρανία νωρίτερα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τις επικρίσεις ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 ή τα συστήματα πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς όπως το ATACMS θα είχαν οδηγήσει σε διαφορετικό αποτέλεσμα. «Το πρόβλημα εξακολουθεί να διαπερνά την κύρια αμυντική γραμμή της Ρωσίας και δεν υπάρχουν ενδείξεις πως αυτά τα συστήματα θα ήταν πανάκεια», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη CIA είχαμε μια έκφραση για το συμπέρασμα του Captain Obivious - το λέγαμε, "No Shit Analysis". Το F-16 δεν είναι wunder waffen. Δεν έχει μαγικές δυνάμεις. Είναι ένα αεροσκάφος που μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί από το ισχυρό, ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας της Ρωσίας και θα καταρριφθεί. Ο Θεός λυπήθηκε τους πιλότους αυτών των αεροπλάνων αν φτάσουν ποτέ στο θέατρο της μάχης.

Η δημοσίευση αυτού του άρθρου στην Washington Post είναι απλώς άλλο ένα σημάδι επισήμανσης της υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία. Αυτό στέλνει ένα μήνυμα ότι η κοινότητα των πληροφοριών των ΗΠΑ δεν είναι πλέον στο βαγόνι της Ουκρανίας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια