«Πολωνία και Ουκρανία θα σχηματίσουν κοινή στρατιωτική μονάδα»

pixabay / danzig_hamburg
Freepen.gr - Η Πολωνία σχεδιάζει να σχηματίσει μια κοινή Πολωνο-Ουκρανική στρατιωτική μονάδα φαινομενικά για την ασφάλεια, αλλά με απώτερο κίνητρο την κατάληψη της δυτικής Ουκρανίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου.

Επέστησε την προσοχή στους κινδύνους που συνδέονται με την στρατιωτικοποίηση της Πολωνίας. «Υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός μόνιμου αποκαλούμενου Πολωνο-Ουκρανικού σχηματισμού, φαινομενικά για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Δυτικής Ουκρανίας, αλλά στην πραγματικότητα - για τη μετέπειτα κατοχή αυτού του εδάφους», είπε.

Ο Σόιγκου πρόσθεσε πως η Πολωνία έχει γίνει το κύριο εργαλείο της αντιρωσικής πολιτικής της Αμερικής. «Οι υπάρχοντες κίνδυνοι συνδέονται με την στρατιωτικοποίηση της Πολωνίας, η οποία έχει γίνει το κύριο όργανο της αντιρωσικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Βαρσοβία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να οικοδομήσει, όπως ισχυρίζονται οι Πολωνοί, «τον πιο ισχυρό στρατό στην ήπειρο». Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ξεκινήσει μεγάλες αγορές όπλων από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Κορέα, συμπεριλαμβανομένων τανκς, συστημάτων πυροβολικού, αεράμυνας και αντιαεροπορικών συστημάτων και μαχητικά αεροσκάφη», επεσήμανε ο ανώτατος αξιωματούχος της άμυνας.

Την 1η Αυγούστου, το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας ανακοίνωσε την απόφαση να στείλει περισσότερα στρατεύματα και επιθετικά ελικόπτερα στα σύνορα με τη Λευκορωσία μετά την παραβίαση των εναέριων συνόρων της χώρας από ελικόπτερα της Λευκορωσίας. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στις 2 Αυγούστου ότι η ιδέα πως η Πολωνία έχει αξιώσεις στη Δυτική Ουκρανία διαποτίζει την πολωνική κοινωνία.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια