Απόπειρα δολοφονίας κατά του Όλαφ Σολτς;

Οι μη δημοφιλείς ηγέτες φαίνεται να έχουν την ικανότητα να προσελκύουν την προσοχή – ακόμη και του πιο θανατηφόρου είδους. Σε όλη την ιστορία, ήταν σαν μαγνήτες για απόπειρες δολοφονίας. Ο συνδυασμός της εκτεταμένης δυσαρέσκειας, της πολιτικής αστάθειας και της πεποίθησης ότι η αφαίρεση τέτοιων στοιχείων θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να πυροδοτήσει θετικές αλλαγές έχει οδηγήσει ξανά και ξανά άτομα και ομάδες να καταφεύγουν στη βία.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Από τον Ιούλιο Καίσαρα που προσπαθεί να αποφύγει τα μαχαίρια μέχρι τον Αβραάμ Λίνκολν που αντιμετωπίζει έναν θανατηφόρο πυροβολισμό, από τον μη βίαιο αγώνα του Μαχάτμα Γκάντι μέχρι την σταυροφορία για τα πολιτικά δικαιώματα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, ηγέτες με αμφιλεγόμενες θέσεις ή ένθερμη αντιπολίτευση ήταν συχνά πρωταρχικοί στόχοι.

Αλλά περιμένετε, γιατί αυτή την εβδομάδα, ο κόσμος παραλίγο να υποδεχτεί έναν άλλο υποψήφιο σε αυτή τη μακάβρια λίστα. Σε μια απροσδόκητη ανατροπή της πλοκής, τα φώτα της δημοσιότητας παραλίγο να κλαπούν από άτομα όπως ο Μπάιντεν και ο Πούτιν, μόνο για να επικεντρωθούν στο Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Η πολιτική αρένα της Γερμανίας δεν είναι άγνωστη με την αναταραχή, και αυτή τη φορά, πήρε μια ανατριχιαστική τροπή. Η γερμανική εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών, η BfV, φέρεται να ερευνά μια συνωμοσία που δεν συνδέεται με τη δολοφονία του Όλαφ Σολτς. 

Η δολοφονία του Όλαφ Σολτς

Οι αναφορές δείχνουν ότι ο πρώην επικεφαλής του BfV, Hans-Georg Maassen, μπορεί να εμπλέκεται σε αυτό το σκοτεινό δίκτυο δολοφονίας. Η διεύθυνση υποτίθεται πως ζήτησε δεδομένα για τον Μάασεν από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία (BKA), όλα αυτά ενώ ξεμπερδεύει έναν ιστό συνδέσεων με την υπόθεση συνωμοσίας των πολιτών του Ράιχ. Οι λεπτομέρειες ακούγονται σαν κάτι βγαλμένο από αστυνομικό μυθιστόρημα, μόνο πιο τρομακτικές επειδή είναι αληθινές.

Αυτό δεν είναι το πρώτο ροντέο του Scholz με απειλές δολοφονίας. Το Δεκέμβριο του 2022, μια ομάδα φερόμενων ως πραξικοπηματιών συνελήφθησαν σε ολόκληρη τη Γερμανία. Το μοχθηρό τους σχέδιο; Εισβολή στο κοινοβούλιο και αποχαιρετήστε τον Scholz. Ευτυχώς, τα σχέδιά τους παρέμειναν περιορισμένα στις σκιές.

Τώρα, δεν λέμε ότι είναι δικαιολογημένη η απόπειρα δολοφονίας ενός δημοκρατικά εκλεγμένου αρχηγού. Όμως, ο ίδιος ο Scholz είναι υπεύθυνος για το χάος στο οποίο προσγειώνεται. Ας κάνουμε λίγο πίσω.

Μέρος του προβλήματος, ο Scholz!

Ο Όλαφ Σολτς, κάποτε το χρυσό αγόρι της Γερμανίας, βιώνει μια πτώση στο επίπεδο του Τιτανικού. Από μια βαθμολογία αποδοχής 60+ το Μάιο του 2022 σε ένα επιβλητικό 78% αποδοκιμασία ένα χρόνο αργότερα, το γράφημα δημοτικότητάς του μοιάζει με τον απόηχο ενός κραχ του χρηματιστηρίου.

Τι προκάλεσε αυτή την άνευ προηγουμένου βουτιά; Λοιπόν, το πρώην δεξί χέρι της Μέρκελ, φαίνεται να έχει σκοντάψει σε μια κουνελότρυπα της δικής του κατασκευής. Ο πόλεμος στην Ουκρανία του χάρισε ένα μπαλαντέρ που δεν περίμενε, αφήνοντάς τον να οδηγεί ένα πλοίο μέσα από ταραγμένα νερά.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι ο Scholz έγινε αντιδημοφιλής ηγέτης. είναι πως συνέχισε να παίζει με τους ίδιους κανόνες που είχαν εκνευρίσει τον κόσμο. Όταν έπρεπε να περιστρέφεται, επέλεξε να αντιγράψει το βιβλίο παιχνιδιού της Μέρκελ – μια κίνηση που, εκ των υστέρων, φαίνεται εξίσου λογική με την προσπάθεια να πλοηγηθεί σε ένα ναρκοπέδιο με δεμένα μάτια.

Η αποχώρηση του Scholz από τη συμμαχία CDU και η επακόλουθη φυγή του με τους Πράσινους και το FDP υποτίθεται ότι θα προανήγγειλε την αλλαγή. Αντίθετα, ήταν περισσότερο το ίδιο. Η οικονομία έκανε βουτιά, τα ποσοστά της εγκληματικότητας εκτοξεύτηκαν στα ύψη και το κόστος ζωής έγινε ο ελέφαντας σε κάθε γερμανικό νοικοκυριό.

Ο Εφιάλτης της Γερμανίας

Ναι, η οικονομία χάλασε και οι στατιστικές για την εγκληματικότητα χτύπησαν την οροφή, αλλά ας μην ξεχνάμε το κομμάτι της αντίστασης – τη συνέχισή του στην πρόσληψη προσφύγων.

Οι μεταναστευτικές πολιτικές της Μέρκελ είχαν ήδη σπείρει διχόνοια, αλλά ο Σολτς σκέφτηκε: «Γιατί να μην προσθέσει λίγο περισσότερο μπαχαρικό στο μείγμα;». Και έτσι έκανε, εισάγοντας Ουκρανούς πρόσφυγες σαν οικοδεσπότης που προσκαλεί επισκέπτες σε ένα χαοτικό πάρτι.

Τα ίδια τα πράγματα που δεσμεύτηκε να επιδιορθώσει έχουν χειροτερέψει υπό την εποπτεία του. Είναι σχεδόν σαν να ήταν αποφασισμένος να αποδείξει την ανεπάρκειά του.

Μια πινελιά ποιητικής δικαιοσύνης, ίσως; Εν μέσω αυτής της αναταραχής, ο χρόνος χτυπά στην πολιτική θητεία του Scholz. Το 2025 φαίνεται ως έτος απολογισμού, έτοιμο να φέρει στη Γερμανία έναν νέο ηγέτη – έναν, ελπίζουμε, με καλύτερες εναλλακτικές λύσεις και μια πιο έντονη αίσθηση κατεύθυνσης.

Η ιστορία του Olaf Scholz θα χρησιμεύει πάντα ως μια προειδοποιητική ιστορία, μια υπενθύμιση ότι η ηγεσία είναι μια πράξη τεντωμένο σχοινί και δεν έχουν όλοι τα κότσια να την κάνουν με χάρη. Ένας αντιδημοφιλής ηγέτης που προσκολλάται σε ένα πλοίο που βυθίζεται δεν είναι απλώς μια τραγωδία – είναι μια πρόσκληση για τα φαντάσματα της ιστορίας να προσθέσουν άλλο ένα κεφάλαιο στο βιβλίο των απαίσιων προσπαθειών τους.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια