Οι Ουκρανοί δε θα πετάξουν F-16 μέχρι το καλοκαίρι του 2024-WaPo

Freepen.gr - Η πρώτη ομάδα Ουκρανών πιλότων δεν αναμένεται να ολοκληρώσει την εκπαίδευση σε αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πριν από το επόμενο καλοκαίρι, ανέφερε την Παρασκευή η Washington Post, επικαλούμενη ανώτερους κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Κίεβο.

Σύμφωνα με την Washington Post, μόνο έξι πιλότοι πρόκειται να περάσουν από τον πρώτο γύρο εκπαίδευσης, με δύο άλλους πιλότους να διατηρούνται ως εφεδρικοί υποψήφιοι. Αν και όλοι μιλούν άπταιστα αγγλικά, οι αξιωματούχοι επιμένουν ότι οι πιλότοι παρακολουθούν μαθήματα αγγλικών τεσσάρων μηνών στη Βρετανία, για να μάθουν συγκεκριμένη ορολογία που σχετίζεται με τα εξελιγμένα τζετ.

Μόνο αφού ολοκληρώσουν αυτά τα μαθήματα γλωσσών, οι πιλότοι θα μπορούν να ξεκινήσουν την εκπαίδευση μάχης. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην Washington Post πως αυτό πιθανότατα θα συμβεί όχι νωρίτερα από τον Ιανουάριο και ότι το ίδιο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα F-16 θα διαρκέσει έξι μήνες.

Μια δεύτερη ομάδα περίπου του ίδιου μεγέθους αναμένεται να είναι έτοιμη να πετάξει τα αεροσκάφη μέχρι το τέλος του 2024, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την υποτονικότητα της διαδικασίας. "Αυτό ονομάζεται σύρσιμο", δήλωσε μία από τις πηγές σημειώνοντας ότι ήταν απρόθυμος να είναι πολύ επικριτικός απέναντι σε εμάς και τους Ευρωπαίους ευεργέτες από φόβο να φανεί αχάριστος.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης στην Washington Post πως άλλοι 20 Ουκρανοί πιλότοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μαθήματα Αγγλικών, με τους περισσότερους από τους καλύτερους πιλότους της χώρας να αναμένεται να παραμείνουν στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της γλωσσικής τους εκπαίδευσης καθώς συνεχίζουν να πετούν σε αεροπλάνα της σοβιετικής εποχής.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια