«Στη Γερμανία, δεν αισθάνομαι ασφαλής, θέλω να επιστρέψω στην Πολωνία», λέει Πολωνή στον πρωθυπουργό Morawiecki

Youtube/wPolityce.pl
Freepen.gr - Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki είπε ότι μια Πολωνή που ζει στη Γερμανία του είπε πως θέλει να επιστρέψει στην Πολωνία επειδή, όπως λέει, είναι επικίνδυνα στη Βαυαρία, γράφει το wpolityce.pl.

Ο Morawiecki έκανε την παρατήρηση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, όπου αφηγήθηκε μια συνομιλία που είχε με μια Πολωνή που ζει στη Βαυαρία. Ο αρχηγός της πολωνικής κυβέρνησης τη συνάντησε σε ένα από τα στρατιωτικά πικνίκ, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο wPolityce.pl να είναι το πρώτο που δημοσίευσε την ηχογράφηση της συνομιλίας.

«Ζω στη Βαυαρία εδώ και 10 χρόνια, αλλά σκοπεύω να επιστρέψω στην Πολωνία γιατί η Πολωνία έχει αλλάξει τόσο πολύ και η Γερμανία παρακμάζει», είπε η Πολωνή στον Morawiecki. «Στο μυαλό των Γερμανών, υπάρχει μια εντελώς διαφορετική εικόνα για την Πολωνία. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στη χώρα μας από ό,τι στη Γερμανία, και τυχαίνει να ζω στη Βαυαρία».

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Morawiecki επεσήμανε πως η Βαυαρία είναι ένα από τα πλουσιότερα κρατίδια στη Γερμανία.

Η Πολωνή απάντησε λέγοντας: «Ναι, αλλά δυστυχώς δέχτηκαν πολλούς πρόσφυγες. Αυτό που συμβαίνει στη Βαυαρία αυτήν την στιγμή είναι πραγματικά απαίσιο».

Στη συνέχεια αφηγήθηκε πώς το 2015 πήγαινε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, όπου έφταναν πρόσφυγες, κυρίως νέοι από τη Μέση Ανατολή, με λίγα παιδιά και γυναίκες.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, από τότε, η κατάσταση στη Βαυαρία έχει επιδεινωθεί. Υπάρχουν τόσοι πολλοί μετανάστες που φοβάται να βγει έξω όταν πέσει το σκοτάδι.

«Τώρα, δε νιώθω ασφαλής, πρέπει να επιστρέψω σπίτι νωρίς. Μέχρι τις 10:00 μ.μ., προσπαθώ να είμαι σπίτι γιατί αργότερα υπάρχουν ομάδες μεταναστών μεταξύ των οποίων αισθάνομαι πολύ ανασφαλής», είπε.

«Σας προσκαλώ στην Πολωνία, υπάρχει μεγάλη ασφάλεια στην Πολωνία», απάντησε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Σχεδιάζω πραγματικά να επιστρέψω στην Πολωνία», είπε η Πολωνή.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια