Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει μεγάλα σχέδια για να διασφαλίσει ότι ένα πραξικόπημα δε θα πετύχει ποτέ

en.kremlin.ru
Πριν από λιγότερο από δύο μήνες, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είδε την εξουσία του να καταρρέει για μια στιγμή, καθώς χιλιάδες μισθοφόροι της Ομάδας Βάγκνερ ξεκίνησαν μια ανταρσία.

Σταύρος Ατλαμάζογλου - 19fortyfive.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Στο τέλος, η Βάγκνερ έκανε πίσω. Ο Πούτιν παρέμεινε στην εξουσία και η σφαγή στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Τώρα, ο Πούτιν λαμβάνει μέτρα για να εξασφαλίσει τον έλεγχό του, ενισχύοντας τους συμμάχους σε όλο το σύστημα. 

Από τον όμιλο Wagner στη Rosgvardia

Στις αρχές Αυγούστου, ο Πούτιν υπέγραψε ένα σχέδιο για τον εξοπλισμό της ρωσικής εθνικής φρουράς, ή Rosgvardia, με βαρέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων κύριων τανκς μάχης, οχημάτων μάχης πεζικού, ακόμη και επιθετικών ελικοπτέρων.

Η Rosgvardia, που δημιουργήθηκε το 2016, έχει περισσότερους από 200.000 προσωπικό στις τάξεις της. Μερικοί από αυτούς έχουν πολεμήσει στην Ουκρανία. Επικεφαλής της οργάνωσης είναι ο Βίκτορ Ζολότοφ, πρώην φύλακας της KGB και πρώην σωματοφύλακας του Πούτιν.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ανταρσίας του Ομίλου Wagner στα μέσα Ιουνίου, υπήρξαν υποψίες για την πίστη του Zolotov και των στρατευμάτων της Rosgvardia.

«Παρά τον ισχυρισμό του Zolotov ότι η δύναμή του απέδωσε «άριστα» κατά τη διάρκεια της ανταρσίας, δεν υπάρχουν στοιχεία πως η Rosgvardia πραγματοποίησε οποιαδήποτε αποτελεσματική ενέργεια κατά της Βάγκνερ: ακριβώς το είδος της εσωτερικής απειλής για την ασφάλεια που είχε σχεδιαστεί για να καταστείλει», εκτιμά η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών σε πρόσφατη εκτίμηση για τον πόλεμο.

Ωστόσο, η κίνηση να τους οπλίσει με βαρύ οπλισμό υποδηλώνει πως ο Πούτιν και το Κρεμλίνο πιστεύουν ότι μπορούν να βασιστούν στη ρωσική εθνική φρουρά και τον ηγέτη της για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του καθεστώτος.

«Με τον Zolotov να υποστηρίζνει προηγουμένως πως ο βαρύς εξοπλισμός πρέπει να περιλαμβάνει πυροβολικό και επιθετικά ελικόπτερα, η κίνηση υποδηλώνει ότι το Κρεμλίνο διπλασιάζει τους πόρους της Rosgvardia ως έναν από τους βασικούς οργανισμούς για τη διασφάλιση της ασφάλειας του καθεστώτος», πρόσθεσε η Βρετανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ωστόσο, η ευφημιστικά χαρακτηρισμένη ειδική στρατιωτική επιχείρηση δεν πηγαίνει καλά για τον Πούτιν και τη Ρωσία και περαιτέρω αγώνες θα μπορούσαν να διαταράξουν την ισορροπία ισχύος στη γραμμή. Η Rosgvardia και η πίστη της μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικός παράγοντας σε αυτό το γεγονός.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια