Ορμπάν: Η Λαμπεντούζα δείχνει ότι η Ευρώπη έχει να κάνει με έναν «πραγματικό στρατό εισβολής»

Freepen.gr - Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια ομιλίας στο ουγγρικό κοινοβούλιο ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αποτύχει πλήρως, όπως αποδεικνύεται από τη μαζική μεταναστευτική κρίση στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας. Τώρα προειδοποιεί πως η Ουγγαρία θα εγκλωβιστεί στη μάχη με τις Βρυξέλλες ολόκληρο το φθινόπωρο καθώς η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει υποχρεωτικές ποσοστώσεις μεταναστών σε όλη την Ευρώπη, γράφει το REMIX.

«Η συζήτηση μεταξύ των γραφειοκρατών των Βρυξελλών και της Ουγγαρίας για τη μετανάστευση θα συνεχιστεί, θα εμβαθύνει και πιθανώς θα διευρυνθεί κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου», δήλωσε ο Orbán. «Στα τέλη Ιουνίου, ένα νέο σύμφωνο μετανάστευσης επιτεύχθηκε παρά τις διαμαρτυρίες από την Ουγγαρία και την Πολωνία. Τώρα είναι Σεπτέμβριος και είναι σαφές ότι το σύμφωνο έχει ήδη αποτύχει. Όσοι φτάνουν δια θαλάσσης στο νησί της Λαμπεντούζα δίνουν ήδη την εντύπωση ενός πραγματικού στρατού εισβολής» είπε ο Ορμπαν.

Ο Όρμπαν αναφέρεται στο Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο ψηφίστηκε με αμφιλεγόμενο τρόπο νωρίτερα φέτος. Το σύμφωνο θα δημιουργήσει έναν μηχανισμό για την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μεταναστών, μεταξύ άλλων σε χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, οι οποίες έχουν απορρίψει ποσοστώσεις μεταναστών στο παρελθόν.

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός σημείωσε πως η Μεσόγειος, μολονότι συγκεντρώνει τα περισσότερα πρωτοσέλιδα, δεν είναι το μόνο hot spot για την παράνομη μετανάστευση, με τη βαλκανική οδό να σημειώνει έξαρση επίσης.

«Μέχρι στιγμής φέτος, 128.000 απόπειρες αναγκαστικής εισόδου έχουν αποτραπεί στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας. Οι επιθέσεις σε αξιωματικούς των συνόρων έχουν γίνει συνηθισμένες. Έχουν γίνει 168 σοβαρές επιθέσεις και πολλοί από τους αξιωματικούς μας έχουν τραυματιστεί. Η βία των μεταναστών αυξάνεται», είπε ο Όρμπαν.

Επεσήμανε επίσης την αυξανόμενη χρήση πυροβόλων όπλων στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας, λέγοντας: «Εδώ και τρεις ημέρες, αυτόματα όπλα βάλουν τη νύχτα κατά κοινών σερβο-ουγγρικών περιπολικών μονάδων. Οι μετανάστες πέρασαν τον Ρουβίκωνα και υπό αυτές τις συνθήκες η Ουγγαρία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των γραφειοκρατών των Βρυξελλών».

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια