Πώς να αναγνωρίσετε έναν τοξικό άνθρωπο σε 5 λεπτά;


medlabnews.gr iatrikanea

Οι τοξικοί άνθρωποι εκδηλώνουν την τάση να δυσαρεστούν και να απογοητεύουν με τη συμπεριφορά τους, τους άλλους, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν μέσα σε σχέσεις και να προκαλούν συναισθηματική ή ψυχολογική φθορά σε όσους τους έχουν στη ζωή τους.

Οι τοξικές συμπεριφορές είναι αναγνωρίσιμες για τη βλάβη που προκαλούν στους ανθρώπους και είναι δείκτες ενός ανεπίλυτου τραύματος, μιας ψυχολογικής διαταραχής ή απλά μιας προσωπικότητας που απομυζεί την ενεργειακή κατάσταση των άλλων ανθρώπων με σκοπό την προσωπική ικανοποίηση.

Ας δούμε πώς μπορείς να εντοπίσεις έναν τοξικό άνθρωπο μέσα σε 5 λεπτά.

1. Μιλούν πάντα άσχημα για τους άλλους
Αν συναντήσεις κάποιον και αμέσως αρχίσει να σου λέει κάτι άσχημο για κάποιον άλλον, τότε πρέπει να μην το περάσεις έτσι. Οι τοξικοί άνθρωποι πάντα έχουν να πουν κάτι κακό για όλους και είναι με την κακή κουβέντα στο στόμα. Σε ανύποπτο χρόνο να θίξουν και θα προσβάλουν κάποιον με έμμεσο ή άμεσο τρόπο. Γενικά θα βρουν κάτι κακό να πουν.
2. Γκρινιάζουν
Γκρινιάζουν και παραπονιούνται ακατάπαυστα για τα πάντα. Δεν χαίρονται με τίποτα και έχουν μόνο κάτι δυσάρεστο να πουν για όλους και για όλα. Είναι μόνιμα αρνητικοί και για αυτούς ό, τι καλό και να συμβαίνει στην ζωή τους ή στην ζωή των άλλων πάντα «κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα». Δεν ευχαριστιούνται με τίποτα και έχουν συνεχώς ένα αρνητικό σχόλιο να επισημάνουν.
3. Ζητούν προσοχή
Το δικό τους πρόβλημα είναι πάντα πιο σημαντικό και η προσοχή πρέπει να είναι μόνιμα στραμμένη πάνω τους. Είναι νάρκισσοι και τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους.
4. Είναι ανικανοποίητοι
Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Πάντα κάτι τους λείπει και κάτι τους φταίει. Δεν ηρεμούν, γκρινιάζουν, συνεχώς αναζητούν κάτι, που δεν ξέρουν ούτε και οι ίδιοι τι μπορεί να είναι.
5. Δεν ενδιαφέρονται για τις επιθυμίες σου και τα συναισθήματά σου
Δεν έχουν αίσθηση των ορίων και δεν σέβονται τα συναισθήματα των άλλων. Μπορούν εύκολα να πουν ψέματα ή να προσποιηθούν. Αρκεί να εξυπηρετούνται οι ίδιοι. Δεν τους νοιάζει πώς αισθάνεσαι, τι επιθυμείς ή τι σε κάνει χαρούμενη. Το μόνο που τους νοιάζει είναι ο εαυτός τους.
6. Είσαι πάντα σε άμυνα μαζί τους
Έχουν τον τρόπο να βρίσκεσαι συνεχώς σε απολογητική θέση και άμυνα.
7. Δεν σε κάνουν να νιώθεις όμορφα
Κάνε ένα πείραμα. Μετά την συζήτησή σας, πώς αισθάνεσαι; Είσαι μπερδεμένη; Νιώθεις καλά ή έχεις ένα περίεργο συναίσθημα; Αν έχεις δεύτερες σκέψεις, τότε ακολούθησε το ένστικτό σου. Τις περισσότερες φορές είναι αλάνθαστο.
8. Περηφανεύονται για τα επιτεύγματά τους
Αν μέσα στα πρώτα μόλις 5 λεπτά αρχίζει να σου λέει για το πόσο καλός είναι στη δουλειά του ή να περηφανεύεται γενικότερα για κάτι που τον αφορά, τότε μείνε μακριά του.

Τι να κάνεις όταν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις έναν τοξικό άνθρωπο απέναντί σου:

Η απάντηση είναι απλή και σύντομη: Μην ασχολείσαι!

Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να προσπαθήσεις να πείσεις έναν τοξικό άνθρωπο. Χαλάς όχι μόνο τον χρόνο σου αλλά και την ενέργειά σου. Αυτό είναι που περιμένει. Παίρνει ικανοποίηση και νιώθει καλύτερα με τον εαυτό του όταν νιώθει ότι οι άλλοι είναι «υπό». Αν μπορείς, αφαίρεσέ τον από τη ζωή σου. Αν όχι, γιατί, για παράδειγμα είναι στη δουλειά σου, προσπάθησε να έχεις μόνο τα τυπικά μαζί του. Ίσα ίσα να βγει η δουλειά και μετά να πας στο σπίτι σου και να ησυχάσεις.

Διαβάστε επίσης

Σημάδια ότι έχετε μεγαλώσει με μια Τοξική Μητέρα και πώς να την μειώσετε

από MEDLABNEWS.GR

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια