Η ΝΙΚΗ στον συνεορτασμό του Αγίου Δημητρίου και της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης

Δελτίο Τύπου:  
Η ΝΙΚΗ στον συνεορτασμό του Αγίου Δημητρίου και της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης
 
Στον συνεορτασμό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, και των 111 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, παρέστη σήμερα ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατισός (ο οποίος γιορτάζει και τα ονομαστήριά του) μαζί με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Νίκο Παπαδόπουλο.
 
Ο κ. Νατσιός μαζί με τον Ν. Παπαδόπολο, συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προσκύνησαν το λείψανο του μυροβλύτη πολιούχου της πόλης και την εικόνα της Παναγίας της Κορωνιοτίσσης που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο Ναό.
 
Στη συνέχεια παρέστησαν στην πανηγυρική Δοξολογία για την απελευθέρωση της συμπρωτεύουσας στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών: Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.
 
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη δοξολογία, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ υπογράμμισε : «Διπλή γιορτή σήμερα, εορτάζουμε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Ο Μακεδονικός Αγώνας στάθηκε η σιδερένια γέφυρα πάνω στην οποία πάτησε ο Ελληνικός στρατός για να απελευθερώσει την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Δεν ξεχνούμε, πως ότι κερδήθηκε με αίμα δεν μπορεί να ξεπουληθεί με το μελάνι μιας υπογραφής» σημείωσε και πρόσθεσε: «γιορτάζουμε επίσης και το μυροβλύτη μεγαλομάρτυρα άγιο Δημήτριο και όπως λέει η εκκλησίας μας : «τιμή Αγίου μίμηση Αγίου». Να μιμηθούμε τη λεβεντιά του, την παληκαριά του και κυρίως την πίστη του στο Χριστό».
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια