Προκαλεί παρενέργειες στην ψυχική υγεία το φάρμακο που αδυνατίζει, το Ozempic;

 medlabnews.gr iatrikanea

Το Ozempic «δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπους με προϋπάρχοντα ψυχολογικά προβλήματα» - Φτάνει έως και τον αυτοκτονικό ιδεασμό Μεγάλο θέμα προκαλεί ξανά το φάρμακο Ozempic το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από διαβητικούς ασθενείς ενώ από κάποιους γιατρούς συνταγογραφείται και για αδυνάτισμα.

Αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι ασθενείς δεν μπορούν να το βρουν στα ράφια των φαρμακείων.

Το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει αφορά τις σοβαρές παρενέργειες που προκαλεί τόσο στην ψυχική όσο και στην σωματική υγεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη. Μερικές από αυτές είναι η παράλυση στομάχου και ο αυτοκτονικός ιδεασμός!

Τα άσχημα νέα έχουν φτάσει και στην χώρα μας με τους ασθενείς να μην μπορούν να κρύψουν την ανησυχία τους.

Μιλώντας στο Live News η αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη ανέφερε πως «τα δεδομένα δεν είναι ανησυχητικά εκ πρώτης όψεως, αλλά πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν» και πρόσθεσε πως και στο παρελθόν παρόμοια φάρμακα είχαν παρόμοιες σοβαρές παρενέργειες.

Σχολιάζοντας περισσότερο την έρευνα δήλωσε πως «γνωρίζαμε ότι προκαλεί εμετούς, αλλά πλέον γνωρίζουμε ότι προκαλεί και παράλυση του στομάχου, Προφανώς, δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπους με προϋπάρχοντα ψυχολογικά προβλήματα».

Καταλήγοντας τόνισε «δεν είναι η εύκολη λύση, θα πρέπει να προσέχουν αυτοί που το παίρνουν».

από MEDLABNEWS.GR

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια